Używamy plików cookie. Korzystając z serwisu wyrażasz na to zgodę.
Aby dowiedzieć się więcej przeczytaj politykę prywatności.

Startuje II edycja MADE Travel FOR Liebherr.

Prasa

19/03/2019

Kilku różnych restauratorów. Kilka często sprzecznych koncepcji biznesowych. Kilka wizji i wizjonerów. Czy posadzenie ich przy wspólnym stole i sprowokowanie do dyskusji na temat kondycji branży gastronomicznej w Polsce ma sens? Razem z mecenasem projektu MADE Travel FOR Liebherr udowadniamy, że tak. Co więcej, inspirowani rozmowami z przedstawicielami polskiej gastronomii, jesteśmy przekonani, że istnieje duża potrzeba wymiany doświadczeń i wzajemnego inspirowania się, która przełoży się na rozwój branży. Tematów do dyskusji, tak jak i chętnych do spotkań, nie brakuje. Pierwsze w tym roku kolacje restauratorów odbędą się U Fukiera w Warszawie (19.03.2019) oraz we wrocławskim Dinette (21.03). Organizatorem projektu jest agencja FOR Solutions, jego mecenasem – Liebherr, producent wysokiej klasy sprzętu chłodniczego.

MADE Travel FOR Liebherr to kameralne, prestiżowe i networkingowe spotkania przy stole w gronie najlepszych polskich restauratorów. Ich biznesowy cel to rozwój i integracja polskiej sceny gastronomicznej. Projekt stawia na korzyści płynące z marketingu relacyjnego. Twórcy projektu wierzą, że gastronomia to przede wszystkim ludzie, którzy chętnie wymieniają się swoimi doświadczeniami i pomysłami oraz wzajemnie inspirują się do zrównoważonego rozwoju.

Goście – wyjątkowi restauratorzy i szefowie kuchni reprezentujący strategiczne miasta Polski spotykają się u najlepszych polskich restauratorów, aby wspólnie dyskutować i szukać odpowiedzi na pytania nurtujące świat gastronomii. Do udziału w spotkaniach i dalszego relacjonowania zaproszeni są przedstawiciele mediów. Wzajemna wymiana doświadczeń i inspiracji między uczestnikami kolacji buduje podstawę do zrozumienia mechanizmów rządzących gastronomią i szukania nowych biznesowych rozwiązań.

Gospodarzami kolacji w ramach pierwszego cyklu w 2018 roku zostali: Krzysztof Janiszewski, Piotr Popiński, Mariusz Diakowski, Agnieszka i Marcin Kręgliccy oraz Radosław Fronc. Edycja zrealizowana w 2018 odbiła się szerokim echem wśród społeczności restauratorów, a jej sukces zaowocował kontynuacją cyklu i serią nowych spotkań.

Inauguracyjna kolacja cyklu odbędzie się 19 marca w restauracji U Fukiera w Warszawie. Jej Gospodarzem będzie Tadeusz Muller, ekspert gastronomiczny związany z branżą restauracyjną od czternastu lat. Tematem przewodnim spotkania jest pytanie: Jak stworzyć świeży koncept gastronomiczny, który daje gwarancję dochodowości?

Drugie spotkanie będzie miało miejsce we wrocławskim Dinette. Gospodynią spotkania będzie Jolanta Jurkowlaniec, właścicielka restauracji. Zaproszeni goście będą dyskutować o edukacji pracowników w gastronomii.

Już wkrótce zostaną podane terminy i lokalizacje kolejnych kolacji planowanych w 2019 roku.

O efektach pierwszej edycji projektu oraz o opiniach dotyczących poszczególnych kolacji (jesień 2018) można przeczytać również tu: http://fore.pl/made-travel-liebherr-2/

Powrót do aktualności